به گزارش سرویس علم و فن آوری پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری فارس، محققان دانشگاه پتسبورگ در مطالعه جدید خود توضیح دادند که نمونه قبلی محصولات ساخته شده از جنس گرافیت آغشته به هوا بودند که این مسئله باعث میشد، آنها آبگریز باشند.
اشیا ساخته شده از جنس گرافیت از جمله باتریهای لیتیوم – یونی که امروزه در تمامی دستگاههای الکترونیکی همراه مورد استفاده قرار میگیرند آبگریز هستند و به عبارت دیگر تمایلی به قرار گرفتن در کنار آب ندارند.
طی چند دهه گذشته باعث شد، تا محققان برای ساخت دستگاههای گرافیتی با دوامتر مشکلات فراوانی را پیشرو داشته باشند که البته هماکنون گفته میشود، این مشکل حل شده است.
اما این گروه تحقیقاتی برای نخستین بار تغییراتی در این مواد ایجاد کردند که میتوانند ذاتا آبگیر باشند، یا به عبارت دیگر تمایل به قرار گرفتن در کنار آب داشته باشند.
نتایج این بررسی که در آخرین شماره نشریه بینالمللیNature Materials منتشر شده است، به طور خاص بر باتری های لیتیوم – یونی و همچنین باتریهای فوق باظرفیت تاکید دارد و گفته میشود که هر دو نوع باتری یاد شده مبتنی بر این مواد ساخته میشوند.
لِی لی (Lei Li) از مدیران این مطالعه و همچنین از استادان دانشگاه مهندسی Swanson در دانشگاه پتسبورگ در این خصوص گفت: این یافتههای جدید میتواند، به طور کامل پایههای مواد به کار رفته در باتریها را تغییر دهد و آنها را بادوامتر کند.