English
سه شنبه، ۶ آبان ۱۳۹۹, ۰۲:۱۰
به پایگاه اطلاع رسانی صنایع آب، برق، نفت و انرژی خوش آمدید. / ثبت نام کنید / ورود

اخبار

خطرات استفاده از نوشابه‌های رژیمی

مصرف آسپارتام ممکن است باعث کاهش حساسیت و عملکرد درست انسولین شود در نتیجه بیشتر متخصصان بر این باورند که آسپارتام نمی‌تواند جایگزین مناسب و مطمئنی برای قند باشد و دیابتی ها باید از مصرف آن خودداری کنند.
چند سالی است که برای مصرف نوشابه های رژیمی تبلیغات گسترده ای می‌شود، کارخانه های بزرگ تولیدکننده ادعا می‌کنند که این نوع نوشابه ها جایگزین مناسبی برای نوشابه های معمولی هستند، زیرا به جای قند از آسپارتام که یک شیرین کننده مصنوعی کم کالری است استفاده می‌شود. تولیدکنندگان نوشابه های رژیمی مردم را تشویق می‌کنند که با خیال راحت و بدون نگرانی از دریافت کالری زیاد از این نوشابه های رژیمی استفاده کنند، اما محققان عقیده دیگری دارند و در طول بررسی های خود به این نتیجه رسیده اند که مصرف نوشیدنی های حاوی این شیرین کننده مصنوعی، خطراتی جدی برای سلامت خواهد داشت.

به گزارش ایرنا از سازمان غذا و دارو، محققان و پزشکان با ارائه 9 مورد از خطرات مصرف آسپارتام خطرات استفاده از نوشابه های رژیمی را بیان می‌کنند. برخی از دردهای چشمی، اختلالات دید و خشکی چشم ممکن است در نتیجه مصرف آسپارتام باشد. این شیرین کننده مصنوعی از فنیل آلانین، اسید آسپارتیک و متانول ساخته شده است.

به عقیده متخصصان متانول برای شبکیه چشم و عصب بینایی خطرناک است و باعث بروز اختلالات بینایی می‌شود، آنها معتقدند هر ماده غذایی یا نوشیدنی حاوی آسپارتام که به مدت طولانی و در معرض گرما نگهداری شده باشد به دلیل تجزیه ترکیبات آن برای چشم ها سمی خواهد بود. سردرد و میگرن در اثر برخی از عوامل تحریک کننده به وجود می‌آید.

بیشتر این تحریک کننده ها در مواد غذایی مختلف مانند شکلات تلخ و پنیرهای چرب وجود دارد. محققان موسسه مایوکلینیک آمریکا به این نتیجه رسیده اند که آسپارتام نیز یکی از عوامل محرک سردرد و میگرن است. میزان کمی از این شیرین کننده مانند الکل و کافئین، باعث ایجاد سردرد خواهد شد و پزشکان معتقدند که این عامل محرک باید کاملا از ترکیبات نوشیدنی ها ومواد غذایی حذف شود. اگر گرفتار میگرن یا هر نوع سردردی هستید، حواس تان به ترکیبات مواد غذایی مصرفی تان باشد و حتما از مصرف مواد غذایی حاوی آسپارتام خودداری کنید. هرچند ادعا می‌شود شیرین کننده های مصنوعی جزو جایگزین های مناسب قند برای دیابتی ها هستند در این خصوص اختلاف نظرهای بسیاری وجود دارد.

نتایج بررسی ها نشان می‌دهد که مصرف آسپارتام ممکن است باعث کاهش حساسیت و عملکرد درست انسولین شود در نتیجه بیشتر متخصصان بر این باورند که آسپارتام نمی‌تواند جایگزین مناسب و مطمئنی برای قند باشد و دیابتی ها باید از مصرف آن خودداری کنند. اگر قصد لاغر شدن داشته باشید، بی شک می‌دانید که باید از مصرف مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات ها و قند بپرهیزید در نتیجه به سمت مصرف مواد غذایی رژیمی می‌روید. ولی باید توجه داشته باشید مواد غذایی کم قند معمولا با شیرین کننده های مصنوعی از نوع آسپارتام شیرین و خوش طعم می‌شوند که کمکی به کاهش وزن نخواهند کرد. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد بدن قادر نیست بین شیرین کننده های مصنوعی و قند تفاوتی قائل شود.

به عقیده این محققان عصب های دریافت کننده طعم شیرین که در سلول های چشایی قرار دارند، باعث می‌شوند که طعم شیرین در دستگاه روده ای تشخیص داده شود. شیرین کننده های مصنوعی عملکردی مانند قند دارند و گیرنده های دستگاه روده ای را فعال می‌کنند در نتیجه بدن به جذب بیشتر کربوهیدرات یا همان قند تشویق می‌شود.

کارشناسان تعذیه معتقدند که لازم است به جای مصرف این قبیل مواد غذایی سعی کنید مواد غذایی سالم و تازه مصرف کنید، به جای این نوشیدنی ها، لیموترش یا خیار با نعنا داخل آب بیندازید تا خوش طعم شود. نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که آسپارتام اثرات منفی روی افراد مبتلا به افسردگی داشته است. این شیرین کننده می‌تواند باعث تشدید علائم افسردگی و وخیم شدن حالت های روحی افراد شود، این شیرین کننده باعث بروز علائم افسردگی نمی‌شود، اما علائم آن را تشدید می‌کند. محققان گزارش های زیادی از شروع التهاب و درد مفاصل بعد از مصرف آسپارتام دریافت کرده اند. بدن برخی افراد به این ترکیبات حساسیت دارد و برای مقابله با ترکیبات شیمیایی موجود در این شیرین کننده ها، واکنش های آلرژیک نشان می‌دهد در نتیجه بعد از مصرف این شیرین کننده ها مفاصل ملتهب و دردها نیز شروع می‌شوند. بهترین کار برای حذف یکی از عوامل درد مفاصل پرهیز از مصرف این قبیل مواد غذایی است، اگر از التهاب و درد مفاصل رنج می‌برید، از مصرف هر نوع ماده غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی خودداری کنید.

زمانی که در اوایل دهه 80 میلادی آسپارتام وارد بازار شد و در ترکیب اصلی نوشابه ها قرار گرفت، اداره کنترل محصولات غذایی فرانسه شکایت های زیادی درباره عوارض جانبی ناشی از مصرف محصولات غذایی حاوی این شیرین کننده دریافت کرد. گرفتگی عضلات معده به عنوان یکی از ناراحتی های اصلی مخصوصا در سال اول فروش این محصولات به ثبت رسید، امروزه نیز افراد زیادی که از گرفتگی عضلات شکمی و معده درد رنج می‌برند، اظهار می‌کنند که با حذف محصولات غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی به ویژه آسپارتام، علائم بیماریشان بهبود می‌یابد. محققان تاکنون حدود 90 گونه از علائم مربوط به مصرف آسپارتام را شناسایی کرده اند. ناشنوایی، وزوزگوش و تحمل نداشتن سر و صدای اطراف جزو برخی از علائم ناشی از مصرف آسپارتام محسوب می‌شود. در وزوزگوش، فرد مبتلا حتی در نبود صدای خارجی نیز سروصدای غیرطبیعی در گوش خود احساس می‌کند.

محققان مشاهده کردند افرادی که نوشیدنی های رژیمی زیادی مصرف می‌کنند، بیشتر از این مشکل شکایت دارند. توجه داشته باشید که مشکلات شنوایی ناشی از مصرف آسپارتام با قطع مصرف این قبیل نوشابه ها درمان می‌شود. محققان به نتایج ضد و نقیضی درباره تاثیر آسپارتام در ابتلا به برخی از سرطان ها دست یافته اند. محققان دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیده اند، خطر ابتلا به سرطان خون در افرادی که هر روز نوشابه رژیمی می‌خورند، بیشتر است. نتایج بررسی های دیگر نیز نشان می‌دهد ارتباطی بین مصرف زیاد و طولانی مدت نوشابه های حاوی شیرین کننده های مصنوعی بویژه آسپارتام و خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان پروستات و لطمه های جدی به مغز و حتی تومورهای مغزی وجود دارد. رئیس سازمان غذا و دارو نیز پیش از این گفته بود که به دنبال آن هستیم تا در چارچوب سیاست های شورای عالی سلامت واردات نوشابه های رژیمی را ممنوع کنیم. رسول دیناروند اظهارداشت: در صورت تصویب آن بلافاصله از تاریخ مشخصی واردات نوشابه های رژیمی را ممنوع خواهیم کرد.
ایرنا
۱۱ آذر ۱۳۹۳ ۱۰:۲۶

نظرات کاربران (مسئولیت درج شماره تماس در صورت ایجاد مزاحمت تلفنی، با کاربر است.لطفا دقت فرمائید)


نام فرستنده:
پست الکترونیک: *  
نظر: *
 
تعداد کاراکتر باقیمانده: 10000  

کلیه حقوق این وب‌سایت متعلق به پایگاه اطلاع رسانی صنایع آب، برق، نفت و انرژی می‌باشد.