به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از ایسنا ، مجید نامجو در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان، اظهار کرد: در فضای دولت نهم با توجه به دیدگاه ویژه رئیس جمهور، اعتبارات آب و فاضلاب روستایی رشد قابل ملاحظهای کرده است و انتظار میرود با تکمیل چرخه زندگی در روستاها و تدارک امکانات نظیر آب، برق، گاز، مدرسه و خانه بهداشت، محیط مطمئن و امنی در روستاها شکل گیرد تا روستاییان برای ماندن در آنجا رغبت نشان دهند.
وی افزود: خوشبختانه در بودجه امسال نیز توجه خاصی از سوی مجلس و دولت به حوزه آب و فاضلاب شده است به گونهای که اعتبارات آب نزدیک به 50 درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول با بیان این مطلب که بارندگیهای بهار امسال در40 سال گذشته بی سابقه است، تصریح کرد: مسئله آب، مسئلهای است که در دنیا بسیار به آن توجه می شود به نحوی که در پنجمین اجلاس جهانی آب با حضور سران اکثر کشورهای جهان و یک هزار و پانصد خبرنگار برگزار و مسائل مهمی در حوزه آب جهان بررسی شد.
نامجو گفت: سران کشور ترکیه در این همایش، شرکت کنندگان را قانع کردند که با بحران آب مواجهاند. این در حالی است که ترکیه تنها در یک سدش که سد "آتا تُورک" است، به اندازه همه سدهای ایران ذخیره آب دارد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: در راستای اصل 44 بحث ادغام آب و فاضلاب شهری و روستایی دنبال می شد که پس از انجام بررسیهای کارشناسی تصمیم بر این شد که این اتفاق نیفتد، چرا که آب و فاضلاب روستایی به دلیل توجه دولت و مجلس قابلیت جذب اعتبارات لازم را دارا است.
نامجو افزود: انتظار می رود آب و فاضلاب روستایی در راستای استفاده از تمام ظرفیتها و نیروی کار خارج از شرکت قدم بردارد و از توان شوراها و دهداریها استفاده شود.
وی گفت: با تأسی از فرمایش مقام معظم رهبری امسال را به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف آب نام گذاری کردهایم تا با برنامه ریزیهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، این رویکرد را که چالش جامعه است، با همکاری و تلاش همه نیروها پیش ببریم.
در ادامه این جلسه غلامرضا دیزج نژاد ـ معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری زنجان ـ نیز اظهار کرد: وقتی از توسعه صحبت می کنیم، معمولا زیرساختهای این توسعه که در روستاها نهفته است، فراموش می شود. به همین دلیل به نحو شایسته شاهد توسعه یافتگی در روستاها نیستیم.
وی با بیان این مطلب که در برنامه چهارم توسعه سعی شده است که منابع به روستاها سرازیر شود، گفت: در سال 86، 60 درصد منابع استان به روستاها تخصیص یافت که در پی آن، در تمامی روستاها پروژههای عمرانی قابل مشاهده هستند.
همچنین شوندی ـ مدیرعامل سابق شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ـ نیز تصریح کرد: در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب روستایی زنجان از شاخص بهرهمندی 79 درصدی برخوردار است و به واسطه اقدامات صورت گرفته طی دو سال گذشته، این شرکت که در رتبه 22 کشوری قرار داشت، امروز به رتبه 9 ارتقاء یافته است.
وی با بیان این مطلب که در راستای شعار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، رشد چشم گیری در حوزه کنترل کیفیت داشتهایم، ابراز کرد: در حال حاضر چهار آزمایشگاه احداث کردهایم که با حضور مدیر عامل جدید در مدار بهره برداری قرار خواهند گرفت.
شوندی خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه شرکت آب و فاضلاب روستایی50 درصد جمعیت استان را تحت پوشش خدمات خود دارد، اما امکانات قابل ملاحظهای در اختیار این شرکت قرارنگرفته است.
در ادامه علی کریمی ـ مدیرعامل جدید شرکت آب و فاضلاب روستایی استان ـ نیز گفت: انقلاب ما دارای ثمرات بسیاری بوده است که ره آورد کنونی در زمینههای علمی و توسعه فناوری در وزارت نیرو از آن جمله محسوب میشوند.
وی تصریح کرد: باید در زمینه توسعه شبکه آب و سیستم فاضلاب در روستاها در برنامه ریزیهای کلان توجه لازم را داشت.