به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از ایسنا جباری در بررسی عوامل اصلی خشکسالی دریاچه ارومیه، بروز خشکسالیهای پیاپی از سال 75، کاهش حجم آب ورودی به دریاچه، اقدام در جهت تبدیل زمینهای دیم به آبی در سالهای اخیر، احداث سد و کشاورزی مصرفی را از جمله مهمترین این عوامل عنوان کرد.
وی باروری ابرها، انتقال آب از حوزههای دیگر، تبدیل کشاورزی سنتی و مصرفی استان به شیوههای مدرن، افزایش راندمان آبیاری و بهبود الگوی کشت را از جمله راهکارها و برنامههای پیشنهادی برای پیشگیری از خشکی دریاچه ارومیه در سالهای آتی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه ارتفاع مصوب دریاچه ارومیه 77.10متر است، افزود:ارتفاع این دریاچه در حال حاضر به 71.6 متر رسیده است.
کارشناس مسؤول زیستگاههای اداره کل محیط زیست استان با اشاره به اینکه خشک شدن این دریاچه از داخل به سمت بیرون شکل گرفته است، تصریح کرد:طی سال های اخیر آب این دریاچه 20 میلیارد متر مکعب کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه حجم آب دریاچه ارومیه باید 31 میلیارد متر مکعب بود، حجم فعلی آب این دریاچه را 10 میلیارد مترمکعب عنوان و اظهار کرد:امکان بازگشت این حجم آب به دریاچه در کوتاه مدت وجود ندارد.
این دانشجوی دکترای محیط زیست با اعلام اینکه دریاچه ارومیه به هیچ وجه بطور کامل خشک نمیشود اعلام کرد: امکان تقسیم این دریاچه به دریاچه های کوچکتر وجود دارد.