به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از ایسنا فتحالله دهکردی اظهار کرد: نگرانی ما این است که فشارهای اجتماعی در حوزههای بالادست که نیازشان بیشتر از منابع آبهای زیرزمینی تامین میشود موجب شود تنش وارده به آبهای زیرزمینی موجب انتقال آب بیشتر از سرشاخههای منتهی به حوضهی خوزستان شود.
وی افزود: زمانی که مشاهده میکنیم استانهای دیگر در دشتهای ممنوعه به چاههای غیرمجاز مجوز میدهند، این نگرانی پیش میآید که برای تغذیهی آب زیرزمینی در آن استانها مجبور شوند از سرشاخههای منتهی به حوضههای خوزستان استفاده کنند و تغذیهی مصنوعی در آن جا تجویز کنند.
دهکردی ادامهداد: ما این نگرانی را به نمایندههای استان انتقال دادیم و مطمئنا آنها نگرانی خودشان را در مجلس مطرح کردهاند.
وی با بیان این که باید از تصویب قوانینی که منابع آب را در آینده با چالش رو به رو میکند، جدا اجتناب کرد خاطرنشان کرد: ما به عنوان کارشناس منابع آب انتظار داشتیم در نشستهایی که در مجلس مطرح میشود به آیندهی منابع آب توجه خاصی شود.
او تصریحکرد: اطلاعات مورد نیاز در این زمینه را همکاران ما در وزارت نیرو در جلسات کمیسیونهای مربوطه ارایه دادهاند ولی مشکلات اجتماعی و مسایل روز مانع از این شده که کار کارشناسی و تصمیمی که به مصلحت آینده منابع آبهای زیرزمینی است گرفته شود.
وی با بیان این که ما نگران آیندهی منابع آبهای زیرزمینی هستیم، گفت: درخوزستان مدتها است که کنترل مناسبی بر برداشت آبهای زیرزمینی انجام میشود و تنها در 2 سال گذشته به دلیل خشکسالی به صورت محدود زیرنظر ستادخشکسالی اجازهی برداشت از منابع آب زیرزمینی داده شده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به این که ما در زمینهی تصویب این قانون مشکل خاصی نخواهیم داشت، خاطرنشان کرد: با توجه به این که دشتهای خوزستان عموما آزاد هستند، خارج از شمول طرح مصوب مجلس خواهد بود.
وی بیانکرد: چاههایی که فاقد پروانهی بهرهبرداری هستند به عنوان چاههای غیرمجاز شناخته میشوند و دشتهایی نمونه خوزستان که عموما دشتهای آزاد هستند از این قانون تاثیر مستقیم نخواهند گرفت.