به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رضا فاطمیامین امروز در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره نامه تعدادی از کارخانهداران به رییس جمهوری و انتقاد آنان از اینکه بعد از هدفمندی یارانهها هیچ حمایتی نشدهاند، گفت: پیشبینی میشد که بعد از اجرای هدفمندی یارانهها ناهنجاریهایی در واحدهای صنعتی به وجود آید. اتفاقا این چالشها باعث رشد واحدهای صنعتی میشود و ما از آنها استقبال میکنیم.
وی افزود: پیش بینی ما این بود که از حدود 70 هزار واحد صنعتی موجود در کشور حداکثر 12 هزار واحد بعد از هدفمندی یارانهها چالش جدی داشته باشند.
به گفته وی تاکنون هزار و 200 میلیارد تومان بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به صنایع اختصاص داده شده و از سوی دیگر از ابتدا قرار هم نبود که به صنایع کمک بلاعوض شود.
فاطمی امین تاکید کرد: هم اکنون به 60 درصد از مصرف انرژی در بنگاههای صنعتی بزرگ کشور وام تعلق میگیرد. همچنین تعدادی از پروژههای بازسازی و نوسازی برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: البته سیستم بانکی در همکاری با ما برای پرداخت تسهیلات کند عمل میکرد و به همین دلیل دو بانک سپه و صنعت و معدن را نیز به بانکهای عامل پرداخت تسهیلات اضافه کردیم.
معاون وزارت صنایع و معادن تاکید کرد: نرخ رشد ارزش افزوده صنعت و معدن نمایانگر وضعیت کل بخش صنعت و معدن نیست. حتی برخی کارهایی که در این حوزه انجام میشود، در این نرخ دیده نمیشود؛ بنابراین بهتر است زیاد هم به نرخ رشد صنعت و معدن پرداخته نشود، چرا که این شاخص همه چیز را نشان نمیدهد.
او درباره سرنوشت ستاد تحول صنایع و معادن پس از ادغام وزارتخانههای صنایع و معادن و بازرگانی نیز توضیح داد: ستاد تحول قرار نیست تا ابد به فعالیت خود ادامه دهد. فعلا فعالیت این ستاد ضرورت دارد و بحثی درباره انحلال آن مطرح نشده است، اما این ستاد نیز همیشگی نخواهد بود.