به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صبا به نقل از ایسنا، سید مهدی ثمره هاشمی در مراسم معارفه و تودیع مدیران عامل شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی استان ایلام افزود:این تفاوت در نمودار بارش باران در کشور نسبت به استاندارد جهانی به اندازه یک سوم یعنی500میلی متر عقب هستیم وچنانچه این روند همچنان ادامه پیدا کند در زمان کوتاه تری به نقطه بحران خواهیم رسید.
وی تاکید کرد: بارش کم، کاهش روان آبها و عدم مدیریت مناسب مصرف آب از جمله عوامل اصلی در هدر روی و پایین آمدن سطح ذخایر آب کشور هستند که با قاطعیت می گویم اگر در رفتار مصرف فعلی آب کشور که روندی غلط ونامطلوب است تغییری حاصل نشود ومدیریت درستی بعمل نیاید زودتر به نقاط بحران خواهیم رسید.
وی در تبیین چگونگی مصرف آب در ایران گفت: تنها 10درصد از آب استحصالی کشور صرف نیازهای خانگی و سایر موارد می شود و90درصد بقیه آب جاری کشور در بخش کشاورزی هزینه می شود که این روند نباید ادامه پیدا کند.
ثمره هاشمی اظهار کرد: نمودار شرکت آب وفاضلالب کشور نشان می دهد که از مجموع 90درصد از آب مصرفی بخش کشاورزی متاسفانه 60درصد آن هدر می رود وعلت آن عدم مدیریت درست ومناسب است .
وی خطاب به مدیران شرکت های آب وفاضلاب کشور که اقدامات عمرانی آنها در جهت تامین آب مردم در جهتی قابل تحسین است، گفت:از این به بعد فقط به ارائه گزارش در خصوص احداث پروژه یا تامین آب فلان منطقه یا فلان نقطه از کشور اکتفا نکید بلکه باید همراه آن گزارشی از مدیریت صحیح کاهش مصرف آب در مناطق تحت اداره خود ارائه دهید.
مشاور وزیر نیرو تاکید کرد:خداوند به ما عقل وتدبیر داده تا براساس آن همه چیز را خوب مدیریت کنیم ولی با قاطعیت می گویم که در سالهای اخیر در روند ساماندهی آب کشور خوب عمل نکردهایم لذا با وجود هدرویها و کاهش بارندگی ها در سالهای اخیر اینک باید به خوبی هدایت و مدیریت کنیم.
ثمره هاشمی به میزان بارندگی در سال 89اشاره کرد وگفت :در سال 89میزان بارندگی کشور234میلی متر بود که 16درصد از میانگین ملی کمتر بود جالب اینکه در سالجاری بارندگیها فقط 180درصد بارش داشتهایم که در یک مقایسه می توان به روند بحرانی موجود در بخش آب پی برد.
وی همچنین در تلنگر جالب توجهی میزان آب های جاری کشور را سرانه 420میلیارد متر مکعب اعلام کرد وگفت: از این میزان آب جاری در کشور تنها140میایارد متر مکعبش استحصال می شود که 90در صد آن در بخش کشاورزی آن هم بصورتی سنتی وغلط مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت آب وفاضلاب کشور سپس به میزان آب آشامیدنی مصرف شده در ایلام اشاره کرد وگفت :میزان آب آشامیدنی در استان ایلام سرانه 280لیتر است که در مقایسه با متوسط مصرف ملی یعنی سرانه120لیتر یک نمودار نزدیک به بحران است .
وی خطاب به مردم ایلام گفت: باید در مصرف آب آشامیدنی مدیریت درستی به عمل آید ومسوولان آب شهری وروستایی به پروسه های درست مصرف آب روی آورند تا این روند غیر صحیح واسراف گرانه ادامه پیدا نکند تا در هر صورت در آینده ای نه چندان دور شاهد اقداماتی مثل جیره بندی و قطع آب مواجه نشویم.
در این مراسم استاندار ایلام گفت : در روند ذخیره سازی آب کشور بویژه آبهای جاری در استان ایلام بایستی از مکانیسمهای علمی تر وجدیدتری استفاده شود وتنها به ذخیره سازی آب از طریق سد سازی روی نیاوریم.
مجتبی اعلایی افزود: سد به تنهایی نمی تواند آب استان ایلام را ذخیره و تامین کند باید به پروسههای جدیدی روی آوریم، مثلا چرخه فاضلاب استان بایستی طی چند نوبت دوران پیدا کند.
وی به روند جریان آب استان ایلام به داخل کشور عراق اشاره کرد وگفت: به دلیل سطح بالای زمین استان ایلام نسبت به کشور عراق متاسفانه آبهای روان ما فرصت ذخیره شدن در خاک داخل کشور را ندارند لذا بایستی برای این جریان هم راهکاری پیدا کرد.
در این مراسم با تقدیر از ذوالفقار مهدی زاده مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب سابق شهری استان ایلام، داراب بیرنوندی به عنوان مدیر عامل جدید این شرکت معرفی شد.