خدمات مهندسی و صنایع برق ایران
صفحه نخست | درباره ما | خدمات ما | پرداخت آنلاین | بانک اطلاعات شرکتها | مقالات | آگهی های استخدام | پیوندها | RSS | تماس با ما 
یکشنبه، ۱۶ بهمن ۱۳۹۰ -
ارسال به دوستان نسخه چاپی

 جالب است بدانید: 
 افشای راز جسد مثله‌شده بیابان‌های ورامین[تعداد بازدید :92]
 معرفی کشوری با دو زندانی[تعداد بازدید :103]
 طراحی سکانس تلخ برای خواستگاری از زن جوان[تعداد بازدید :88]
 خلق مولکول جدید توسط دانش آموز 10ساله[تعداد بازدید :73]
 تصاویر جالب: بارش برف در اردبیل[تعداد بازدید :93]
 درد دختر ۱۸ ساله شوشتری چاره ندارد؟ + تصاویر[تعداد بازدید :212]
 درخواست طلاق زن، به دلیل زن ذلیل بودن مرد![تعداد بازدید :157]
ادامه


 گزارشهای ویژه 
بایگانی  
 آیا مرجان مهر می تواند کشتی پژوهشگاه نیرو را به ساحل امن برساند ؟[تعداد بازدید :586]
 شهید علم و دانش داریوش رضایی نژاد؛ نخبه صنعت برق ایران[تعداد بازدید :4309]


آشنایی با دفتر انرژی خورشیدی سازمان انرژی های نو ایران (سانا)

از بین انرژی های نو و تجدیدپذیر، هیچ انرژی به اندازه انرژی خورشیدی گستردگی و فراگیری ندارد، از این بهره گیری از این نوع انرژی در دستور کار وزارت نیرو به ویژه سازمان انرژی های نو ایران قرار دارد، به همین انگیزه با مهندس کنعان مدیر دفتر انرژی خورشیدی سازمان یادشده گفت و گویی ترتیب داده ایم که ماحصل آن از نظر می گذرد:
این دفتر با چه هدفی و از چه زمانی تاسیس شد؟
دفتر انرژی خورشیدی با تشکیل سازمان انرژی های نو تشکیل شد. هدف دفتر انرژی خورشیدی این است که با تکیه بر نیروهای متخصص و توانمندی های داخل، کاربرد این نوع انرژی را در کشور بومی کرده و در راستای گسترش و توسعه این فناوری حرکت کند.
برنامه های تحقیقاتی، اجرایی و بلند مدتی را که بیشتر بر اساس آنها در راستای اهداف سازمانی و وزارتخانه که به طور عمده تولید انرژی الکتریکی است، از طریق انرژی خورشیدی ارایه دهد.

این دفتر از چه بخش هایی تشکیل شده است؟
دفتر انرژی های خورشیدی دارای چند گروه تخصصی است.
الف) گروه کاربردهای نیروگاهی خورشیدی که به طور عمده به بحث تولید برق در سایز نیروگاهی می پردازد.
ب) گروه کاربردهای غیرنیروگاهی خورشیدی که سایر موارد انرژی خورشید مثل آب‌گرم‌کن‌های خورشیدی، خشک کن محصولات کشاورزی خورشیدی، تولید سرمایش و گرمایش و آب شیرین کن های خورشیدی.
ج) گروهی که برق مستقیم خورشیدی تحت عنوان فتوولتائیک را بررسی می کند.
د) و یک گروه دیگر که مطالعات و ارزیابی فناوری خورشیدی را انجام می دهد.

تاکنون چه طرح‌هایی اجرا کرده اید و برنامه های آینده این دفتر چیست؟
پروژه های ما در بخش نیروگاهی شامل:
- پروژه پایلوت نیروگاه خورشیدی شیراز .
- پروژه پایلوت در سایت طالقان در کاربردهای غیر نیروگاهی خورشیدی که یک نوع پایلوت تزریق به شبکه است. سایت طالقان از نوع تزریق به شبکه سراسری است.
- پروژه های فتوولتائیک که در سایت طالقان در طرح برق‌دار کردن خانوارهای روستایی انجام شده است که خانوارهای روستایی که دور از شبکه هستند، از طریق فتوولتائیک دارای برق شدند و برای هر خانواده ایی برق خورشیدی تأمین شد.

این دفتر بیشتر با کدام نهادها و سازمان ها همکاری دارد؟
از آنجا که مقوله انرژی یکی از نیازهای همه مردم است و دستیابی به آن مدنظر همگان است، ما مراجعه کنندگان زیادی داریم. از جمله دانشگاه ها و مراکز علمی – تحقیقاتی برای اینکه بتوانند با پروژه های ملموس کار کنند از پروژه های ما استفاده می کنند و بهره علمی می برند. وزارتخانه های زیادی به جهت نیازهایی کاری که دارند، به ما مراجعه می کنند. مثل وزارت جهاد کشاورزی، سازمان جنگل ها و مراتع کشور. در همین خصوص با چند دانشگاه برای مبادله اطلاعات تفاهم نامه هایی داریم، مثل دانشگاه شیراز که در پروژه های این دفتر در شیراز کار می کند. مرکز علوم و تحصیلات تکمیلی و علوم پایه زنجان، انستیتو الکترونیک دانشگاه تهران، سازمان پژوهش های علمی صنعتی کشور و نیز پژوهشگاه مواد و انرژی که هر دو وابسته به وزارت علوم هستند.
در سطح بین المللی نیز، مذاکراتی صورت گرفته است، البته خوب بود روابط قوی‌تر و طولانی‌تری در قالب تفاهم نامه و تدوین شده ایجاد می شد که ما می توانستیم از آن خیلی بهره ببریم.
به عنوان مثال، در چند سال پیش با مرکز تحقیقات DLR کشور آلمان، رفت و آمدهایی انجام شد زیرا آنان پیشرو در فن‌آوری انرژی خورشیدی هستند که اگر این همکاری پایدارتر بود، بهره بیشتری می بردیم.
تاکنون با توجه به توان داخلی گام‌های خوبی برداشته شده ولی اگر با مراکز معتبر همکاری می کردیم بهتر بود و به سطح قابل قبول تری می رسیدیم.

آقای مهندس کنعانی چند نوع نیروگاه خورشیدی وجود دارد؟
نیروگاه های خورشیدی در دو نوع عمده هستند:
الف) نیروگاه های خورشیدی فتوولتائیک
ب) نیروگاه های حرارتی خورشیدی که خود دو نوع است: یکی Paravolic Traf که نیروگاه حرارتی شیراز این گونه طراحی شده و دیگری CRS (Central Receiver System)، که در واقع یک برج صدمتری در وسط میدان قرار می گیرد و دور برج آیینه هایی هستند که نور خورشید را تعقیب کرده و تصویر انعکاس نور خورشید را بالای برج می اندازند.
نیروگاه های خورشیدی فتوولتائیک از نظر فنی و اقتصادی ماکزیمم توان آنها تا 10 مگاوات است.
در کشور چین در سطح وسیعی از این نوع نیروگاه استفاده می کنند که لوکال(محلی و پروژه 2-3 یا 5 مگاواتی) است.
نیروگاه های حرارتی خورشیدی که بزرگ‌ترین آن در آمریکاست و حدود 350 مگاوات برق تولید می کنند. این گونه نیروگاه ها از 40 مگاوات به بالا بهره اقتصادی آنها شروع می شود.
فرق نیروگاه فتوولتائیک یا برق خورشیدی مستقیم با نیروگاه های حرارتی خورشیدی این است که در نیروگاه فتوولتائیک یک سلول فتوولتائیک (نوری) که به شکل پانل بزرگی است، نور خورشید به طور مستقیم به آن پانل ها می تابد و بر اثر برخورد با این سلول ها مستقیم برق تولید می شود. به عبارتی، تبدیل انرژی از نور خورشید به برق به طور مستقیم.
در نیروگاه حرارتی خورشیدی این فرآیند کاملا متفاوت است. در آنجا گرمای خورشیدی را در جایی جمع‌آوری می کنیم و به وسیله آن یک سیال را گرم می کنیم. این سیال می تواند آب، روغن یا نمک های مذاب باشد و تا 500 درجه سانتیراد در نوع سهموی خطی و تا 1000 درجه در نوع CRS گرم می شود و در یک مبدل حرارتی در مجاورت آب قرار می دهیم که حرارت را به آب داده و آب را بخار و تولید بخار داغ (super heat) می کند. این بخار داغ موجب حرکت توربین و ژنراتور و تولید برق است.
در سیکل سنتی نیروگاه های حرارتی، بویلری که از گاز، نفت یا سوخت فسیلی استفاده می کند و تولید بخار می کند را برمی داریم و به جای آن المان خورشیدی قرار می دهیم. یعنی از سوخت فسیلی خارج و از انرژی خورشیدی تولید بخار داغ می کنیم.
در نیروگاه های فتوولتائیک، ساختار داخلی سلول های فتوولتائیک به گونه ای است که در اثر تابش انرژی خورشید کریستالیزه شده و با توجه به آن کشت کریستالی، از این صفحه یک الکترون که در ساختار مولکولی این صفحات آزاد است از مدار خارج و به حرکت در می آید و ما به آن الکترون جهت حرکت می دهیم که در واقع همان تولید نیروی برق است.

آیا انرژی خورشیدی در مقایسه با دیگر انرژی های نو توجیه اقتصادی دارد یا خیر؟ اگر دارد موارد آن را ذکر کنید ؟
در واقع یکی از موارد یا شاخص های استراتژیک حیات بشری و آینده انرژی جهان همان انرژی خورشیدی است. کسی که بتواند در بحث منابع انرژی، فن آوری تبدیل و استفاده از آن و یا در بحث انتقال آن حرفی برای گفتن داشته باشد و صاحب نظر باشد، در واقع از موقعیت استراتژیک خوبی برخوردار است. چون لازمه اولیه تمام حرکات بشر اعم از زندگی روزانه او انرژی است و به همین جهت کشورها به بحث انرژی و منابع انرژی بسیار حساسیت دارند.
لایزال ترین منبع خورشید است، نامیر بوده هر روز تجدیدپذیر است. در دنیا منطقه ای وجود دارد که ماکزیمم تابش انرژی های خورشیدی در آنجا است. خوشبختانه ما در این کمربند قرار داریم. در بیش از 3/2 کشور ما به طور متوسط بیش از 3 روز آفتاب داریم. میزان تابش به طور متوسط روزانه 5/5-5/4 کیلووات ساعت بر مترمربع در کشور است. پس این پتانسیل در منطقه بالاست. لذا ما اولا از تمام کاربردهای انرژی خورشیدی می توانیم استفاده کنیم. یعنی نیروگاه های حرارتی خورشیدی که جاهای خوش پتانسیل را می خواهد، بهترین جواب را می دهد که قیمت تمام شده پروژه در مقایسه با جاهای دیگر پایین تر خواهد بود.
در حال حاضر قیمت تمام شده نیروگاه های حرارتی خورشیدی بالاست و نمی تواند رقابت اقتصادی با نیروگاه های فسیلی داشته باشد، ولی در ظرف 15 سال آینده قابل رقابت خواهد بود.
در واقع ما باید در بومی سازی این فناوری، طراحی مهندسی، ساخت اجزا به شرایط رقابتی پایدار برسیم. یعنی نیروی متخصص ما باید ویژه باشند. پیمانکاران و سازندگان تجهیزات ویژه داشته باشیم و به حالت رقابتی پایدار برسیم و پیشرو باشیم.
ما بخشی از مسیر را طی کرده ایم. طراحی و اجرای پروژه نیروگاه حرارتی خورشیدی شیراز که در وزارت نیرو انجام شد، طراحی و مهندسی این پروژه را دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز انجام داد و از حدود سال‌های 73 و 74 کار مطالعات و طراحی آن انجام و از سال 79 کار اجرایی نیروگاه آغاز شد.
مکانیسم نیروگاه حرارتی خورشیدی شیراز چگونه است؟
نیروگاه حرارتی خورشیدی شیراز برای اولین بار در کشور و خاور میانه توسط متخصصان ایرانی طراحی شد و بر اساس این طراحی توسط پیمانکاران و سازندگان ایرانی اجزای آن ساخته و نصب شد. در واقع ما با این فرآیند در زمره کشورهای صاحب فن آوری طراحی مهندسی و ساخت اجزای نیروگاه های حرارتی خورشیدی قرار گرفتیم.
در این نیروگاه یکسری سازه هایی با ابعاد 25 متر و در حدود 4 متر به شکل سهموی و ناودانی داریم که روی آن ها آیینه های سهموی شکل (خم شده) نصب و نور خورشید توسط این آینه ها منعکس می شود و چون کانون سهموی شکل دارند، نور در آن، متمرکز می شود و یک کانون خطی ایجاد می کند که توسط یک لوله سیاه به نام لوله گیرنده که داخل آن روغن بوده و همان سیال انرژی است، حرارت را منتقل می کند. این کلکتورها از طلوع خورشید همواره در امتداد حرکت خورشید حرکت می کنند (کنترل هوشمند و عمود بر خورشید). لذا روغن داخل لوله معمولا تا 500 درجه گرم می شود که در شیراز تا 300 درجه گرم و روغن گرم شده داخل لوله عبور کرده وارد مبدل شده و حرارت خود را به آب می دهد و بخار داغ super heat)) را تولید و سپس وارد توربین می کند.
یکی از اجزای مهم این پروژه ها سازه آن یا همان آینه است که توسط پیمانکاران ایرانی ساخته شد. مثلا باید شیشه صاف را در کوره خم کنند که خودش را به فرمول ریاضی سهموی تبدیل و یک منحنی ریاضی شکل پیدا کند. این کار توسط متخصصین سانا، پیمانکاران و مشاوران انجام شد که این آیینه های سهموی شکل در داخل کشور انجام شد که یکی از المان های کلیدی این نیروگاه است.
نحوه کنترل، ردیابی و حرکت هوشمند این کلکتورهای خورشیدی نیز در کشور خودمان ساخته شده است.
در حال حاضر در مزرعه خورشیدی نیروگاه خورشیدی شیراز طراحی و ساخت سازه ها، لوله گیرنده و سیکل روغن برای تولید بخار با موقعیت انجام و مراحل تست اولیه خود را برای تولید بخار در ناسیتال 85 با موقعیت گذرانده است و عمده قسمت های نیروگاه حرارتی خورشیدی شیراز توسط متخصصان ایرانی انجام شده است. ادامه کار یک قسمت به صورت سنتی و بخشی نیز توربین و ژنراتور است ولی بخش های خورشیدی آن به اتمام رسیده است.
این دانش فنی در ایران ایجاد شده و راه کار بعدی ما توسعه و گسترش آن است که به نوعی پایه ریزی کنیم که حداقل به موازات کشورهایی دیگر حرکت کنیم. چرا که اگر عقب بمانیم در 15 سال آینده یعنی وقتی این فناروی به بلوغ خود در جهان رسید، به جهت اینکه یک سری رقبا (کشورهای اروپایی) وارد عرصه شده اند، ما دیگر نمی توانیم به آن عرصه وارد شویم (قفل شوندگی ورود به عرصه بازار).
اگر همین حالا با تعریف پروژه های منطقی با یک رویکرد جامعه نگر در راه توسعه فن‌آوری خورشیدی حرکت کنیم، به طور قطع در این مقوله صاحب سبک خواهیم بود و نه تنها نیازهای انرژی داخل را می تواند تامین کنیم، بلکه می توانیم در ارایه خدمت فنی- مهندسی و کارهای مشارکتی به کشورهای متقاضی، به عنوان صادرکننده فن آوری مطرح باشیم.
پروژه شیراز 250 کیلووات برق خواهد داد که تا کنون به اهداف خود رسیده و از نظر طراحی، مهندسی و ساخت، این پروژه به حد پایلوت خود رسیده است.

آقای مهندس کنعان چه طرح هایی در دست مطالعه یا اجرا دارید؟
یکی از برنامه های مهم ما در آینده ارایه طرح و پیشنهاد توسعه و گسترش استفاده از انرژی خورشیدی است و دیگر برنامه کارکردن روی شاخص ها و اجزای کلیدی به کار برده شده و فن آوری نیروگاه های خورشیدی با هدف کاهش قیمت و هزینه هاست.
در این زمینه در شهر یزد پروژه ای در حال انجام بوده که متولی آن سازمان توسعه برق ایران است.
ما هم مطالعه‌ای را تکمیل می کنیم که بر اساس آن گزارش و راه و روشی که توسط آن از قافله صاحبان فناوری خورشیدی عقب نباشیم را ارایه می‌دهیم.
در بحث توسعه باید خود فناوری را بهبود دهیم و روی اجزا، آیینه ها، لوله گیرنده و سیستم های کنترلی بیشتر کار کنیم. در بحث گسترش آن باید در بازار موجود هم یک شرایط جاذب ایجاد کنیم که با تعریف پروژه های مگاواتی نه کیلوواتی (با ظرفیت های20 و30 مگاواتی) حرکت کنیم.

بهره گیری از انرژی های نو از چه زمانی با جدیت پیگیری شده یا خواهد شد؟
در واقع دنیا در پی این است که انرژی های نو کجاست، مسیر عبور آن از کجاست و اینکه چه طور باید توسعه پیدا کند.
کشورهای جهان بعد از دهه 1970 و به دنبال شوک نفت و افزایش قیمت آن، بر آن شدند که وابستگی خود را تا آنجایی که می توانند به منابع فسیلی کم کنند و جانشین هایی برای آن داشته باشند و به انواع انرژی تنوع دهند. بشر از اعصار گذشته از انرژی های تجدیدپذیر (خورشید و باد) استفاده می کرده است. ولی استفاده به طور جدی از آنها از این دهه شروع شده و سرمایه‌گذاری های زیادی در بحث انرژی های تجدیدپذیر مثل زیست توده، باد، خورشید و زمین گرمایی چه در فاز اجرا و چه در فاز تحقیقات انجام گرفته است.
مراکز معتبر جهانی نشان می دهند که از سال 2020 به بعد، انرژی های تجدیدپذیر از نظر اقتصادی بسیار به مرز رقابت نزدیک و حتی پایین تر از قیمت انرژی فسیلی می شوند، چون سوخت فسیلی رو به کاهش است.
افزایش قیمت سوخت های فسیلی، بحث های زیست محیطی و قوانین آن در جهان که بر آلوده کنندگان محیط زیست فشار می آورد و به طور بسیار جدی پیگیری می شود نیز از دیگر عوامل رویکرد جدید به سوی انرژی های تجدید پذیر است.
از سوی دیگر، توسعه و گسترش فن آوری های انرژی های تجدیدپذیر باعث کاهش قیمت می شود و انرژی های تجدید پذیر و به ویژه خورشیدی در صحنه رقابت وارد می شوند.
انرژی خورشیدی و جایگاه آن به عنوان یک انرژی تجدیدپذیر چگونه است؟
انرژی خورشیدی از این مقوله جدا نیست. جهان از سال 2020 به بعد به سمت اقتصادی شدن پیش می رود. کشورها تمام سعی و تلاش خود را بر آن گذاشته اند که در راستای توسعه و هدف کاهش قیمت و رسیدن به اهداف پیش بینی شده خود حرکت کنند. از سوی دیگر در برخی موارد، استفاده از انرژی خورشیدی حتی در حال حاضر ارزان تر از انرژی مرسوم خواهد بود.
نیروگاه های حرارتی خورشیدی در آمریکا برای اولین بار به طور جدی با ظرفیت 354 مگاوات در صحرای آریزونا احداث شد و در سال 1984 شروع به تولید برق کرد. کشور آمریکا این نیروگاه را با کمک پیمانکاران، دانشگاه های خود و صهیونیست ها ایجاد کرد. بعد کنسرسیومی از کشورهای اروپا مثل آلمان و اسپانیا نیروگاه های مطرحی را در جنوب اسپانیا ایجاد کردند که اینها دومین گروه صاحب این فن آوری بودند و به تبع آن یکسری پیمانکاران، شرکت های مشاور و محققین را تربیت کردند که در بخش نیروگاه های حرارتی خورشیدی پیشرو هستند.
در کشورهایی مثل هندوستان، ‌مکزیک، ‌مراکش و مصر نیروگاه های حرارتی خورشیدی در ابعاد کوچک احداث شد، ولی عمده فن آوری را همان دو گروه اول طراحی کردند که در حال حاضر نیز تصمیم به ایجاد نیروگاه حرارتی خورشیدی در شمال افریقا دارند که بتوانند برق حاصل از آن را از جنوب اسپانیا وارد شبکه اروپا کنند.

آیا با بهره گیری از انرژی خورشیدی علاوه بر ایجاد نیروگاه می توان از این انرژی در وسایل خانگی همچون آب‌گرم کن و یخچال، استفاده کرد؟
دربحث کاربردی های غیر نیروگاهی ما آب‌گرم‌کن های خورشیدی را داریم. در جاهایی که گاز رسانی نشده است، آب‌گرم‌کن خورشیدی در اختیار خانواده ها قرار می دهیم. برای یک خانوار، در مجتمع آپارتمانی به صورت تجمعی، در مراکز سازمانی و دولتی، ساختمان‌های تجاری. ضمن اینکه با یک فرایند دیگر تکنیکی می توان برای گرمایش محیط از آن استفاده کرد. این چیزی است که در دنیا استفاده می شود ولی در ایران هنوز اجرا نشده است ولی می توان از آب‌گرم‌کن های خورشیدی برای تأمین آب گرم استفاده کرد.
ما در نظر داریم برای تولید گرمای یک ساختمان از انرژی خورشیدی استفاده کنیم. برای سرما نیز با راه اندازی سیستم های سرمایش می شود استفاده کرد.
در معماری ساختمان ها از سیستم غیرفعال خورشیدی(passive) می توان استفاده کرد. در کشاورزی برای خشک کردن محصولات استفاده می شود.
در اجاق های خورشیدی برای پخت و پز خوراک در آب شیرین کن های خورشیدی نیز از انرژی خورشیدی استفاده می شود.

چه نقاطی در ایران مستعد بهره گیری از انرژی خورشیدی است؟
از نظر کاربردهای عمومی خورشیدی، بیشتر نقاط کشور این قابلیت را دارند ولی نیروگاه های حرارتی خورشیدی در سایز مگاواتی در واقع مناطق مرکزی مثل استان فارس، کرمان و یزد جزو مناطق خوش پتانسل هستند.
لازم به توضیح است که کمینه و مینیمم تابش انرژی خورشیدی در ایران در شمال کشور قرار دارد که ازماکزیمم تابش در کشور آلمان بیشتر است. ولی کشور آلمان جزو کشورهای پیشرو در صنعت انرژی خورشیدی و حتی استفاده از آن به شمار می آید.

به شرط استفاده کامل از انرژی خورشیدی در سطح کشور، چقدر پتانسیل نیروگاه خورشیدی خواهیم داشت ؟
بر اساس یک مطالعه که توسط مرکز تحقیقات DLR آلمان برای کشور ایران انجام شده، برآورد شده است که در 2000 کیلومتر مربع از عرصه ایران قابلیت نصب حدود 60 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خورشیدی وجود دارد. جالب توجه این که با افزایش شدت تابش در منطقه، کاهش چشمگیری در هزینه های برق خورشیدی خواهد شد و بهتر است که در احداث نیروگاه حرارتی خورشیدی از بهترین نقاط استفاده شود.
وزارت نیرو
۱۴ بهمن ۱۳۸۶ ۱۴:۱۳
[ تعداد بازدید : 14789 ]

ارسال اظهارنظر کاربران(در صورت تمایل؛ شماره تماس خود را هم قید فرمائید)


نام فرستنده :  
پست الکترونیکی :    
عنوان : *
توضیح : *
لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)
  * کد وارد شده صحیح نیست
 
* = ضروری


 آخرین نظرات کاربران 
۱۰ بهمن ۱۳۹۰
با سلام و خسته نباشید لطفا آدرس و شماره تلفن شرکتی یا ارگان خاصی که اجاق های خورشیدی صفحه ای را تولید می کند و می فروشد را برایم بفرستید با تشکر حیدری
۳ بهمن ۱۳۹۰
سلام خسته نباشید من مایلم که نصب سلولهای خورشیدی را یاد بگیرم برای آموزش دیدن در این مورد باید به کجا مراجعه کنم اگه لطف کنید یک سایت یا یه ایمیل یا یه شماره تلفن از مراکز آموزش برام بذارید ممنون میشم شماره تماس من6433 0913358
۱۵ دی ۱۳۹۰
سلام اینجانب دانشجوی ترم آخر مهندسی برق قدرت کارشناسی ارشد هستم و در زمینه استفاده عملی و بهینه از سیستمهای فتوولتائیک در کاربردهای خانگی مطالعه انجام میدهم.خواستار آموزش و همکاری می باشم. با تشکر
۱۴ دی ۱۳۹۰
هزینه ساخت ونصب این سلول ها خیلی سرسام آور است.من درتلاشم راهی پیدا کنم که این هزینه ها را کاهش بدم.لطفأ راهنمایی کنید. 09393825768
۹ دی ۱۳۹۰
درود فراوان دانشجوی ترم 3 ارشداقلیم شناسی هستم وپایان نامه ام درباره انرژی خورشیدی در خوزستان که تا الان کارنشده لطفا راهنمایی کنید.
۳ دی ۱۳۹۰
اطلاعاتی در زمینه ساخت سلول ها میخواستم.
۲۲ آذر ۱۳۹۰
سلام من دارای مدرک مهندسی برق میباشم من خواهان یادگیری وآموزش نصب سلولهای خورشیدی می باشم لطفا من را راهنمایی کنید
۱۸ آذر ۱۳۹۰
سلام خسته نباشید من مایلم که نصب سلولهای خورشیدی را یاد بگیرم برای آموزش دیدن در این مورد باید به کجا مراجعه کنم اگه لطف کنید یک سایت یا یه ایمیل یا یه شماره تلفن از مراکز آموزش برام بذارید ممنون میشم شماره تماس من 09187782598
۱۰ آذر ۱۳۹۰
با سلام احتراما اینجانب مهندس مهدی قجری آمادگی خود را برای راه اندازی نیروگاه بادی در ایران علام می دارم. باتشکر
۳۰ آبان ۱۳۹۰
سلام خسته نباشید من مایلم که نصب سلولهای خورشیدی را یاد بگیرم برای آموزش دیدن در این مورد باید به کجا مراجعه کنم اگه لطف کنید یک سایت یا یه ایمیل یا یه شماره تلفن از مراکز آموزش برام بذارید ممنون میشم شماره تماس من 09376326664
۲۳ آبان ۱۳۹۰
با سلام و عرض ادب:من دانشجوی رشته برق قدرت با کمک و همکاری سمیمانه شما در استان گلستان در خواست نمایندگی دارم:0938_603_1617
۱۵ آبان ۱۳۹۰
با سلام : لطفا برای یک هکتار گلخانه برآورد هزینه نمایید . 09171643136
۱۱ آبان ۱۳۹۰
سلام من دانشجوی ترم اخر برق قدرت هستم پروژه ی من طراحی خودروی خورشیدیه لطفا منو راهنمایی کنید
۷ آبان ۱۳۹۰
سلام من میخواهم یک باغ ده هکتاری را با انرژی خورشیدی ( تولید الکتریسته) تجهیز کنم از کجا می توانم به هزینه های آن پی ببرم .
۴ آبان ۱۳۹۰
باسلام امکانش هست اگه پروزه ای برای گرمایش گلخانه اجرا کرده اید یا اطلاعاتی دارین به اینجانب معرفی کنید
۲۴ مهر ۱۳۹۰
بادرود در خصوص ایجاد برق خورشیدی برای یک واحد ویلایی 90متری در شمال کشور، میخواستم بدونم هزینه چقدره؟ اصلاً برق خورشیدی توصیه میشه یا باید به سمت موتورهای بنزینی رفت؟ با سپاس
۲۱ مهر ۱۳۹۰
سلام و خسته نباشید احتراماً ، آیا اجازه دارم از جنابعالی یک سؤال ؟ هزینه کل سرمایه گذاری برای تولید و استفاده از 100 کیلووات ساعت روشنایی حاصل از انرژی خورشیدی چه مبلغی است و چقدر امکانات و تجهیزات مورد نیاز است؟ با تشکر و احترام مجدد
۱۷ مهر ۱۳۹۰
با سلام اینجانب دانشجوی ترم آخر رشته مکانیک سیالات می باشم و به مقاله و مطالب در مورد ساخت آبگرمکن های خورشیدی برای پایان نامه احتیاج دارم . خوشحال میشم اگه کسی بتونه کمکم کنه . ممنون 0919-1695687
۷ مهر ۱۳۹۰
با سلام لطفا قیمت وسایل تولید انرزی خورشیدی را برایم بفرستید با تشکر
۶ مهر ۱۳۹۰
با سلام من دانشجوی رشته معماری فنی در دانشگاه تربیت مدرس در مقطع کارشناسی ارشد هستم.پروژه درس معماری همساز با اقلیم اینجانب درباره سیستمهای غیرفعال خورشیدی است که در نظر دارم در انتها پروژه خود را به مقاله مفید و موثر تبدیل کنم اما برای جمع آوری اطلاعات صحیح و کامل مشکل دارم و منبع مهتبر و مفیدی در اختیار ندارم و شدیدا و عاجزانه نیاز به کمک دارم. از طرفی من قبلا با کمک نشریه های سانا تحقیق گسترده ای درباره سیستمهای فتوولتاییک و آبگرمکنهای و خورشیدی و انرژی های پاک داشتم و با نشریه های شما آشنا هستم این بود که تصمیم گرفتم مجددا از آن استفاده کنم اما دسترسی به مجله ها رو ندارم و نیاز به کمک دارم. ممنون میشم اگه به درخواستم پاسخ مثبت بدین.
۶ مهر ۱۳۹۰
با سلام من در منطقه طالقان زندگی می کنم با شبکه سراسری برق فاصله دارم میخواهم مرا راهنمایی کنید تا ببینم ایا می توانم از انرزی خورشیدی برای ساختمان مسکونی خود استفاده کنم یانه در ضمن وسایل مورد مصرف من پنج عدد لامپ کم مصرف - یک یخچال تلویزیون ویک پمپ اب کف کش میباشد لطفا مرا راهنمایی کنید . در صورت امکان هزینه ان را نیز اعلام نمایید 09126668097
۲۸ شهریور ۱۳۹۰
درخواست خدمات مشاوره به منظور راه اندازی کارگاه تولید آبگرمکن خورشیدی را دارم. با سپاس
۱۳ شهریور ۱۳۹۰
من دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان دوره روزانه که فقط کار پایان نامه ام ماندهوو خواهان دریافت نمایندگی سلولهای خورشیدی برای تولید برق در منطقه شمال کشور(مازندران)میباشم شماره همراه :09112174581
۵ شهریور ۱۳۹۰
برای تولید برق یک واحد ویلایی 200متری درخوزستان ازچه روش باچه هزینه واز چه فروشگاهی ترجیح میدهید تااستفاده کنم. متشکرم
۳۰ مرداد ۱۳۹۰
باسلام.من فارغ التحصیل رشته ی برق هستم ومیخواستم درزمینه ی نصب وفروش سلولهای خورشیدی فعالیت کنم مقداری اطلاعات دارم میخواستم درموردقیمت مزیت کارایی ها وآموزش های مربوطه اطلاعاتی دریافت کنم.09179129471
۲۱ مرداد ۱۳۹۰
با سلام وخسته نباشید برای یک خانه باغ استفاده از سلول خورشیدی قیمت ان چقدر است
۱۲ مرداد ۱۳۹۰
با سلام آیامیشه برای 1خانه مسکونی ازانرزی خورشیدی استفاده کردوهزینه آن چقدراست وآیامرکزی وجودداردباتشکر
۲۸ تیر ۱۳۹۰
ضمن عرض سلام مطالب سایت را بسیار مفید و متناسب با پیشرفت صنعت برق جهان دیدم اما کاستیهایی از لحاظ ارائه مطالب رله و حفاظت و اتوماسیون پست دارد که پیشنهاد مینمایم اضافه گردد.از جمله ساخت CT با خروجی فیبر نوری و بریکرهایی نسل جدید خواهشمند است در صورت امکان تازه های ساخت تجهیزات صنعتی و خانگی که قابلیت کار با انرژی های نو را دارند برای اینجانب ارسال نمایید.
۲۹ خرداد ۱۳۹۰
با سلام: می خواستم در خصوص نصب آبگرمکنهای خورشیدی در منطقه اراک اطلاعاتی کسب کنم.همچنین در خصوص قیمت آن. با تشکر
۲۸ خرداد ۱۳۹۰
با سلام اقای مهندس من پیشنهاد میدهم که شما از دولت بخواهید برای استانهای گرمسیر که در فصل تابستان با استفاده از وسایل سرمایشی مصرف برق به اوج خود میرسد ودولت کلی یارانه در این فصل پرداخت میکندهمین را در قسمت تسهیلات ارزان قیمت ببرد تا تجهیزات انرژی خورشیدی نصب گردد ومردم از انرژی خورشیدی برای مصارف برق کلرهای گازی خود استفاده کنند که این هم به اقتصاد کشور و هم به اقتصاد خوانواده کمک میکند و از طرفی مشکل کمبود برق هم حل میشود و حتی در زمستان هم چون سرمای این مناطق کمتر است از همین انرژی برای وسایل گرمایشی هم میتوان استفاده نمود که با این وجود کلی از مصرف گاز هم کم میشود.
۲۱ خرداد ۱۳۹۰
پروژه پایانی اینجانب در ارتباط با بررسی فنی و اقتصادی نیروگاه فوتوولتاییک 60 کیلووات است اگه پروزه ای در این رابطه دارید یا کمکی از دستتون بر میاد کمکم کنید در ارتباط با شبیه سازی آن بوسیله نرم افزار homer و نحوه محسبه باطری نیروگاه مزبور ممنون میشم کمکم کنید
۱۱ خرداد ۱۳۹۰
این جانب درمورد انرزی خورشیدی درحال تحقیقات هستم لطفا مراراهنمائی کنید باتشکر 09192162902
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰
ممنونم خیلی. اطلاعات کامل بود به امید روزی که اولین باشیم در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰
دارای شرکتی در ضمینه برق رسانی با سابقه کار13 سال میباشم و سوالی دارم اینه آیا برای چاههای کشاورزی نیزمیتوان استفاده کذد وبرای مصرف خانگی چه مبلغی باید هزینه کرد .متشکرم شریعتی 09171320255
۳۱ فروردین ۱۳۹۰
سلام آیا ما خود به طور شخصی می توانیم ازاین نیرو در مصارف خانگی استفاده کنیم با توجه به اینکه صفحات خورشیدی هم گران ونصب آنها مشکل است واز کجا میشه تهیه کرد.
۳۰ فروردین ۱۳۹۰
با سلام آیامیزان انرژی که جهت مصرف یکواحد منزل مسکونی نیاز است بوسیله این صفحات تامین میگرد و توجیه اقتصادی آن را برایم شرح دهید آیا انرژی لازم جهت سیستم ایجاد سرمایش مثل کولرهای گازی را تامین میکند چقدر مکان لازم است برای نصب صفحات جهت منازل مسکونی جهت اخذ نمایندگی نیز مرا راهنمایی کنید
۱۵ فروردین ۱۳۹۰
با سلام.درزمینه سلهای خورشیدی و تکنولوزی ساخت ان نیاز به راهنمایی و منابع دارم
۲۷ اسفند ۱۳۸۹
با سلام اینجانب در زمینه ساخت مجتمع های تجاری فعالیت داشته و در نظر دارم برای مجتمع در حال ساخت جدید خود از انرژی خورشیدی استفاده کنم تا در مصرف برق صرفه جویی به عمل آید.لطفا اینجانب را در این زمینه راهنمایی نموده و اطلاعات و راه های اجرای چنین طرحی را در اختیارم بگذارید.09126195976
۲۲ اسفند ۱۳۸۹
مهندس صنایع هستم و در زمینه کار های ساختمانی کار در رشت می کنم . میخواهم در مورد قیمت ها و توجیح اقتصادی ان بیشتر بدانم ممنون
۲۱ اسفند ۱۳۸۹
من فارغ التحصیل رشته برق هستم می خواستم در این زمینه آمو زش دیده و حتی در شهر تبریز نمایندکی این کار را داشته باشم مرا راهنمایی کرده ونزدیکترین محل اموزش در این زمینه را برای بنده معرفی کنید 09143082348بنده اطلاعاتی نیز در این زمینه دارم
۱۴ اسفند ۱۳۸۹
از چه طریق میشود با شما تماس گرفت و صاحب این صفحه های خورشیدی شد 09113772700
۱۲ اسفند ۱۳۸۹
سلام و عرض ادب. ایبجانب دانشجوی سال اخر کارشناسی هستم.در خصوص پروژه ای که درمورد طراحی ابگرمکن خورشیدی انتخاب کردم در خواست راهنمایی و کمک دارم. باتشکر
۸ اسفند ۱۳۸۹
آیا می توان از انرژی خورشیدی در پمپا ژآب استفاده کرد وهزینه آن چقدر می شود
۲۷ دی ۱۳۸۹
سلام و عرض ادب اینجانب در نظر داردجهت استفاده و بهره وری از انرژی خورشیدی در صورت امکان کل برق مصرفی منزل و یاقسمتی از آن را به این وسیله تامین نماید لذا خواهشمند است جهت کسب اطلاعات بیشتر و رسیدن به یک توجیه علمی و مالی اینجانب را راهنمایی نمایید. 09123037433 سپاسگزارم حسام الدین قاسمی .
۹ دی ۱۳۸۹
با عرض سلام و خدا قوت یک گروه فنی چهار نفره هستیم و در زمینه برق و مخابرات فعالیت می کنیم. علاقمندیم تا در زمینه تولید انرژی برق برای واحدهای کوچک مسکونی و متوسط اداری و صنعتی و کشاورزی فعالیت کنیم و در حال سنجش بازار هستیم. چطور می توانیم از راهنمایی و حمایت های سازمان انرژی های نو ایران بهره مند شویم. لطفا در صورت امکان شرایط آن را بیان کنید. آیا حمایتهایی از سوی دولت بصورت وام وجود دارد یا خیر؟ راهکار آن چیست؟ با تشکر
۷ دی ۱۳۸۹
با سلام با سلول خورشیدی میتوان در کشاورزی برای استارت کف کش در عمق 250 متری استفاده کرد. Farvardin6189@yahoo.com متشکرم
۵ دی ۱۳۸۹
می خواستم اطلاعاتی در خصوص چگونگی نصب و استفاده از سل های خورشیدی در مجتمع های بزرگ دولتی و یا حتی خصوصی کسب کنم.
۷ آذر ۱۳۸۹
باسلام باتوجه به علاقه خاصی که در این زمینه دارم وهمچنین جوانی کوشاجهت کسب اطلاعت درزمینه علم وصنعت روزایران ودنیامی باشم خواستار مشارکت در این زمینه می باشم. باتشکر 09175304719
۳ مهر ۱۳۸۹
سلام . خسته نباشید .بابت اطلاعات خوب و جامعی که در مورد اوضاع انرژی خورشیدی در ایران و جهان در اختیار ما گذاشته اید متشکرم . من دانشجوی سال آخر مکانیک دانشگاه فردوسی هستم .علاقه مندم که پروزه و کارآموزی ام را در این راستا(انرژی های نو) انجام دهم .اگر شما با شرکت یا نهادی در مشهد همکاری دارید یا می توانیددر این زمینه مرایاری کنید ؛لطفا به من کمک کنید .
۲۶ شهریور ۱۳۸۹
با سلام و تشکر فراوان ، نظر به تشابه سوالات مطرح شده در ذیل و عدم امکان دسترسی به جوابهای ارسالی شما خواهشمندم سوالات را طبقه بندی نموده و جواب آنها را در سایت قراردهید چون نکات مبهم زیادی وجود دلرد که عملا تصمیم در انتخاب این گزینه را مشکل میکند . با سپاس فراوان
1 2



صفحه نخست | درباره ما | خدمات ما | پرداخت آنلاین | صنعت برق | صنعت آب | نمایشگاه و کنفرانس مجازی | بانک اطلاعات شرکتها | مقالات | پیمانکاران | مهندسین مشاور | خصوصی سازی-اصل 44 | فرصت های سرمایه گذاری | آزمایشگاههای معتبر | مهندسی و خدمات صادرات | قوانین و مقررات | استانداردها |  آموزش | فرهنگ واژه ها | گالری عکس | آگهی های استخدام | رتبه بندی/Trends & Ranking | شفاف سازی/transparency | جالب است بدانید | راهنمای کارشناسان رسمی؛خبره | بیمه وصنعت آب و برق | پیوندهای موضوعی | خدمات مهندسی و نگهداری نیروگاه | آمار و اطلاعات | پیوندها | RSS | تماس با ما | بخش کاربران ویژه
طراحی سایت، هاست (هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام